De Top 3 voordelen van een sta-op stoel voor senioren

De 3 grootste voordelen van een sta-op stoel De 3 grootste voordelen van een sta-op stoel

De Top 3 voordelen van een sta-op stoel voor senioren

Opstaan of juist zitten in een stoel is een handeling die je waarschijnlijk dagelijks verricht. Helemaal als je een van onze heerlijk sta op stoelen in huis hebt. Het kan voorkomen dat je pijn of moeite hebt bij het verrichten van zulke handelingen. Daarvoor hebben wij een oplossing uitgebreid beschreven in deze blog.

Heb je vragen?

De sta-op functie

Een sta op-stoel heeft een extra functie die bij een ‘gewone’ relaxstoel normaal gesproken niet aanwezig is, maar wel vaak kan worden toegepast. De sta op-stoel beschikt namelijk over de functie om de stoel omhoog en omlaag te bewegen in een natuurlijk ‘opsta’ manier. Deze elegante overgang tussen zitten en staan is voor mensen die kampen met pijnlijke gewrichten en spieren geen overbodige luxe. Voor deze fysieke knelpunten die mensen naarmate van tijd steeds vaker ervaren steekt de sta op-functie van een sta op stoel een helpende hand uit om moeiteloos deze alledaagse activiteiten te voltooien.

op sta seniorenstoel met onverwachtse voordelen

op sta seniorenstoel met onverwachtse voordelen

Hoewel vrijheid niet direct verbonden is met de fysieke ongemakken van zitten, speelt het wel een belangrijke rol in de meerwaarde die een sta-op stoel biedt. Dankzij de sta op-functie kun je zelf opstaan en zitten, waardoor je minder afhankelijk wordt van anderen en je zelfredzaamheid aanzienlijk toeneemt. Het vermogen om deze dagelijkse handelingen zelf te kunnen doen, geeft je een gevoel van onafhankelijkheid en extra gemak terug in het dagelijkse leven.

Sta op stoelen met ergonomische functies

Een sta op-stoel is niet uitsluitend gericht op het comfort dat de fauteuil met zich meebrengt. Door het ergonomische design van de stoel en de verschillende functionaliteiten om je zithouding aan te passen, dragen de sta op-fauteuils hun steentje bij aan het onderhouden van een gezonde leefstijl. Door deze factoren vermindert de sta op-stoel namelijk drukpunten en forceert het een correcte lichaamshouding. Waardoor niet alleen de pijn afneemt, maar dus je gehele gezondheid verbetert, wat uiteindelijk leidt tot het kunnen uitvoeren van dagelijkse activiteiten met verminderde pijn en moeite.

Sta-op stoel op maat van belang?

Een sta op-stoel is niet zomaar een stoel die je zonder al te veel aandacht wil aanschaffen. De sta op-stoel kan je het beste zien als een op maat gemaakte oplossing. Doordat iedere persoon verschilt in lengte, lichaamsbouw en voorkeuren kan er het best persoonlijke aandacht besteed worden aan het vormgeven van een stoel die bij jou past. Als dat proces met aandacht wordt benaderd zal een sta op-stoel jou niet alleen zorgeloos comfort en gemak bieden bij het opstaan en zitten, maar zal het jouw gezondheid, zelfstandigheid en je algehele levenskwaliteit verhogen.

Ben je na het lezen van deze blog benieuwd hoe een sta op-stoel jouw gezondheidsvoordelen kan bieden? Neem dan gerust contact met ons op of maak een afspraak in een van onze winkels en ontvang advies op maat.

Maak een afspraak

Gratis brochure aanvragen

Gratis brochure aanvragen

In onze brochure kun je nog eens rustig lezen wat ons zitcomfort voor je kan betekenen. Ook vind je hier onze collectie stoelen en banken in alle stijlen en kleuren.

Nu aanvragen

Gratis brochure aanvragen